Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Για την ανάπτυξη της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ)

Για την ανάπτυξη  της Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ) 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η νέα φάση της ελληνικής αντίστασης ξεκίνησε όταν ο Μίκης Θεοδωράκης την 1η Δεκεμβρίου 2010, με το άναμμα της ΣΠΙΘΑΣ και την ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών, κάλεσε όλους τους Έλληνες δημοκράτες να αγωνιστούν σύσσωμοι κατά των παράνομων και απάνθρωπων όρων των Δανειακών Συμβάσεων (Μνημόνια), με τις οποίες οι δανειστές μας, σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ελληνική ολιγαρχία, υποδούλωσαν τη χώρα μας και εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό.
Ένα μεγάλο Λαϊκό Κίνημα άρχισε, τότε,  να δημιουργείται και να συσπειρώνει μεγάλες μάζες λαού. Συγκεντρώσεις με  χιλιάδες πολίτες , οι οποίοι ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη, οι πλατείες των Αγανακτισμένων –γέννημα της καταλυτικής παρέμβασης του Μίκη- ,το άπλωμα της αντίστασης στην Ευρώπη.
Θορυβημένο το πολιτικό σύστημα από τη δυναμική του λαού, χτύπησε το λαϊκό κίνημα εν τη γενέσει του, ακριβώς τη στιγμή (Φλεβάρης 2012) που ο λαός ήταν έτοιμος να κάνει το μεγάλο επαναστατικό του άλμα προς την κατεύθυνση της οργανωμένης αντίστασης με στόχο την απαλλαγή από την υποδούλωση.  
Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, μαζί με τα όργανά του, συνειδητοποιώντας  ότι εμείς ήμασταν η μοναδική δύναμη που μπορούσε να συσπειρώσει και ενώσει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, που πλήττονται από τα «μνημόνια», κατόρθωσε να προκαλέσει ρήγμα στις γραμμές μας, με αποτέλεσμα το αντιστασιακό κίνημα να φυλλορροήσει, ο λαός να απογοητευθεί και να αναστείλει τη δράση του, προσμένοντας, ξανά, το πολιτικό σύστημα να του προσφέρει μια κάποια λύση.   
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ήταν η δύναμη της Αντίστασης που πρώτη αποκάλυψε στον ελληνικό λαό:
Το συνταγματικό πραξικόπημα που επέβαλε την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και την ολοκληρωτική δέσμευση της χώρας, της περιουσίας της και της κυριαρχίας της!   
Την ολοκληρωτική δέσμευση του εθνικού πλούτου, επίγειου, υπόγειου, υποθαλάσσιου κλπ.
Τους παράνομους, επαχθείς και επονείδιστους όρους δανεισμού, σύμφωνα με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, το οποίο δεν αναγνωρίζει κανένα δικαίωμα στο δανειζόμενο κράτος, ακόμα κι αν αυτό δεν μπορεί να εξασφαλίσει στον λαό ούτε τα κατώτατα όρια και τους απαραιτήτους όρους αξιοπρεπούς διαβίωσης, υγείας, περίθαλψης, εκπαίδευσης και εργασίας .
Την πλήρη κατάλυση της οικονομικής και πολιτικής ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους  και τη δέσμευση της εθνικής κυριαρχίας. πέρα από τα επιτρεπτά όρια του Συντάγματος, της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Δικαίου.
Την απόλυτη δέσμευση και τον ολοκληρωτικό διοικητικό έλεγχο των εσόδων και των δαπανών του κράτους και γενικά της λειτουργίας ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας.
Εμείς αποκαλύψαμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση κατοχής.
Εμείς, πρώτοι αποκαλύψαμε τους  στόχους της  υποδούλωσης, που είναι:
Η ολοκληρωτική πολιτική και οικονομική κηδεμόνευση της Ελλάδας και
Η εξασφάλιση της αποκλειστικής εκμετάλλευσης του συνόλου των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
(Γιώργος Κασιμάτης Τα παράνομα δεσμά δανεισμού της Ελλάδας και η πολιτική λύση, 7.11.12).
Εμείς πρώτοι αποκαλύψαμε στον ελληνικό λαό τον τεράστιο πλούτο της χώρας σε υδρογονάνθρακες που η εκμετάλλευση του θα αποφέρει κέρδη τρισεκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος χρόνου και μπορεί να εξασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια, την ανάπτυξη της χώρας και την ευμάρεια του λαού.
Αποκαλύψαμε ότι ελληνική ΑΟΖ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης (πρώτη είναι της Ιταλίας)  και ότι η οριοθέτηση και η διαχείρισή της  μπορεί να μας δώσει άμεσα τεράστια οικονομική δύναμη.
Με το δεδομένο   ότι η αντίθεση βρίσκεται μεταξύ της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που πλήττεται και των πολιτικών (πολιτικό σύστημα)  και οικονομικών δυνάμεων (Τράπεζες-ολιγαρχία)  που υποδούλωσαν τη χώρα μας,  θέσαμε ως διακύβευμα αγώνα την Εθνική Ανεξαρτησία.  
Πρωταρχικός  στόχος της Αντίστασης είναι η απαλλαγή από τα «Μνημόνια».
Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μόνον μέσα από ένα Πατριωτικό Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης που θα συσπειρώσει όλους τους Έλληνες  δημοκράτες.
Σήμερα, με την πείρα που έχουμε αποκτήσει συνεχίζουμε τον αγώνα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ανάπτυξης της  Ελληνικής Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης. (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.), του αντιστασιακού μετώπου που δημιουργήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2011.  

ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ
Μάζα συν ταχύτητα με θεμέλιο την ιδεολογία είναι ο τρόπος της ανατροπής και της κατάκτησης της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Λαϊκής Κυριαρχίας, δηλαδή της Παλλαϊκής Εξουσίας.
«Όταν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στις Ιδέες και τις Δράσεις μας, δημιουργούμε κινητικότητα και μαζικότητα. Αντίθετα Ιδέες  χωρίς  Δράσεις και Δράση χωρίς Ιδέες είναι βήμα σημειωτόν, που όχι μόνο δεν προκαλεί μαζικότητα αλλά αντίθετα μας απομονώνει», έχει τονίσει επανειλημμένα ο Μίκης Θεοδωράκης.
Ο Μίκης Θεοδωράκης έθεσε το ιδεολογικό πλαίσιο του αγώνα, όπως αυτό αναλύεται στο βιβλίο του Σπίθα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και δυνατή. Οι Ιδέες του αυτές έγιναν αποδεκτές από όσους συμμετέχουν στην ΚΑΠ και αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση του καθενός και της καθεμιάς για την ένταξή του στο «Δίκτυο Σπιθών». Διότι «εάν και όταν έρθει ο καιρός για την μεταβολή της Σπίθας σε οργανωμένη Πολιτική Κίνηση για την κατάκτηση της εξουσίας, θα πρέπει ο κάθε Σπιθιστής  να είναι απολύτως κάτοχος της Ιδεολογίας της Σπίθας, έτοιμος να προσφέρει ακόμα και τη ζωή του για την ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα : http://diktioellada.blogspot.gr/2015/01/blog-post_95.html
Copyright © 2015 DIKTIO ELLADA, All rights reserved.
ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΙΘΩΝ ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

Our mailing address is:
DIKTIO ELLADA
valaoritou 7
Thessaloniki, 54 546 31
Greece