Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΑΛΕΞΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ- ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟΨΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ..

 

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟΨΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ..
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι
Μεγάλε μας αδελφέ, καλό σου ταξίδι!!!
Έφυγες, Αλέξη, χωρίς να τα πούμε όλα.
Ήσουνα ο μεγάλος μας αδελφός κι εγώ ο πιο μικρός!!!
Υπήρξες το πρότυπό μας από τότε που αρχίσαμε να θυμόμαστε!!!
Ήσουνα ο ήρωας στις πρώτες ιστορίες που μου διηγήθηκαν σαν ήμουν μικρό παιδί...." ήτανε , λέει, ένα παιδί, που επειδή ήθελε να μάθει γράμματα- κάπου το είχε ακούσει αυτό- έφυγε κρυφά από τον πατέρα που έλειπε από το σπίτι, σε ένα μικρό χωριό, στη Φτελιά Ευρυτανίας, την επόμενη τ Αη Γιαννιού, για να πάει στον Προυσό να μάθει γράμματα, 7 ώρες ποδαρόδρομο, πιο πολύ για μικρό παιδί, που δεν ήξερε το δρόμο.... κι επειδή χιόνιζε ακατάπαυστα χάθηκε και πήγε στην Αντράνοβα, τον βρήκε ένας χωροφύλακας και τον οδήγησε στον Προυσό, όπου δε γνώριζε κανένα, εκτός από τον παπα Γιάννη που τον φιλοξένησε και τον πήγε στο Γυμνάσιο, και έπεισε και τους καθηγητές να τον δεχθούν, κι ας είχε περάσει η μισή διδακτική χρονιά........ και τον δέχτηκαν δοκιμαστικά, και τέλειωσε την τάξη και αρίστευσε. Και έφυγε την επόμενη χρονιά για την Αθήνα και δούλεψε σε διάφορες δουλειές και πήγαινε νυχτερινό, και μετά δούλευε και στα μωσαϊκά και πήγε και στο Πανεπιστήμιο και έκανε και οικογένεια και έφυγε και στην Αμερική για μεταπτυχιακές σπουδές.......και επέστρεψε και η ιστορία συνεχίζεται.............. Κι ερχόταν και στο χωριό και μας έλεγε διάφορες ιστορίες και κατορθώματα.... Και μου έφερε και το πρώτο μου καινούριο παντελόνι που φόρεσα, εκτός από κείνο που μου είχε πάρει ο νονός μου, το θυμάμαι, γιατί συνήθιζα να φοράω από 2ο ως 4ο χέρι ως μικρότερος.....και η ιστορία συνεχίζεται.........."
Αυτό το παιδί ήσουνα εσύ, Αλέξη!!!
Με αυτή την ιστορία σε συνδυασμό με το χαρακτήρα σου που ανταποκρινόταν πλήρως στο ρόλο του μεγάλου αδελφού αποτέλεσες για μας και για όσους σε γνώρισαν ένα θρύλο, ένα φωτεινό φάρο που μας έδειχνες δρόμους προς υψηλούς στόχους ζωής.
Σήμερα, ήρθε η ώρα να σε αποχαιρετήσουμε εμείς, τα 4 αδέλφια σου με τις οικογένειές τους, η σύζυγός σου Νένα και η λατρευτή σου κόρη Άλκηστη - Ιωάννα.........
Όχι, μεγάλε μας αδελφέ, δεν έφυγες, θα είσαι πάντα δίπλα μας....Η μνήμη σου αιώνια!!!🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
Costas Tsiantis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου